У Франківську мерія хоче обміняти старий корпус психдиспансеру на кіноконцертний зал "Арена"

Про це йшлося під час звіту про роботу Івано-Франківської дитячої музичної школи №1 імені Миколи Лисенка на засіданні виконавчого комітету.

Директор Ганна Кещало розповіла, що Івано-Франківська дитяча музична школа № 1 імені Миколи Лисенка не має власного приміщення, наразі юні музиканти навчаються в орендованому приміщенні кіноконцертного залу “Арена”. Договір оренди закінчується в 2019 році. І це є великою проблемою, інформує Побудовано з посиланням на Версії.

 

Міський голова Руслан Марцінків знайшов вихід.

 

“В мене є пропозиція. Область зверталась, щоб приміщення по Млинарській віддати їм. Ми ж можемо вступити в переговори. Приміщення на Млинарській обміняти на те приміщення (яке орендує музична школа – ред.) – разом з залом “під куполом”, – запропонував Марцінків.

 

Як пояснив пізніше заступник мера Олександр Левицький, йдеться про стару будівлю психоневрологічного диспансеру.

 

“Там адреса здається Млинарська, 2. Це колись був підрозділ психоневрологічної лікарні. Це майно належить місту. Наразі будівля в аварійному стані і мені здається, що вона зараз за прямим цільовим призначенням не використовується”, – зауважив Левицький.

 

Кіноконцертний зал “Арена” (Незалежності, 46) є об’єктом комунальної власності Івано-Франківської обласної ради.

 

Це відреставрований так званий у народі зал “під куполом”. Майданчик ідеально підходить для проведення акустичних концертів, також є змога організовувати покази кіно. Загальна кількість місць – 664.

 

“Там якраз колись був Центр естетичного виховання молоді”, – згадала директор департаменту культури Надія Загурська.

 

Чи погодиться обласна рада на такий обмін – покаже час.