У Франківську поруч із кінотеатром "Космос" облаштують сквер площею у півгектара

Виконавчий комітет дав «добро» на поділ земельної ділянки по вулиці Незалежності, 97. Тепер частина території піде на обслуговування кінотеатру «Космос». Решту землі, а це майже півгектара, міська влада відвела під сквер.

9 лютого, міськвиконком затвердив технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 0,74 га, на вулиці Незалежності 97. Вказану територію орендує товариство з обмеженою відповідальністю «Кінопрем’єра». У липні минулого року фірма звернулася до місцевої влади з прохання поділити земельну ділянку.

 

Вчора виконавчий комітет задовільним прохання підприємства. Та останнє слово у цьому питанні має сказати міська рада.

 

Згідно проекту рішення, замість одної земельної ділянки площею 0, 74 га, тепер буде дві. Перша із них площею 0,26 га буде передана в оренду, терміном на 5 років, для обслуговування кіноконцертного залу «Космос».

 

 

Згідно даних кадастрової карти, територія відноситься до земель громадської забудови. Її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького обслуговування.

 

Інша частина ділянки, а це 0,47 га, перейде у комунальну власність громади міста. Згідно даних кадастрової карти ділянка відноситься до земель громадської забудови. Її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького обслуговування.

 

На цій території місцева влада планує облаштувати сквер. Раніше для відпочинкової зони місто обіцяло виділити 0,2 га. Тепер площа землі під майбутній сквер збільшилась майже у два рази.