У Франківську хочуть розробити ДПТ під багатоквартирну житлову забудову у Пасічній

Днями виконавчий комітет надав дозвіл на розробку детального плану території на вулиці Пасічній, 13, 15, 17, 19. Там запланована багатоквартирна житлова забудова з приміщеннями громадського призначення.

Під будівництво відведено чотири земельні ділянки, що знаходяться поруч одна з одною.

 

Перша із них займає площу у 0,05 га. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). За даними кадастрової карти, земля перебуває у приватній власності Солодчука Дмитрв Васильовича.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

 

Наступною йде ділянка площею 0,1 га. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Земля перебуває у приватній власності Сметанюк Галини Левківни. Крім того, на цю ділянку поширюється право суперфіцій, тобто право користування чужою земельною ділянкою для забудови. Ним володіє ТОВ «Злагода-Буд».  У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб вказано, що компанія «Злагода-Буд» розпочала свою роботу у березні 2017 року, а основний вид її діяльності - будівництво житлових і нежитлових будівель.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

По-сусідству знаходиться ще одна ділянка із площею у 0,1 га. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Власниками землі вказані три особи - Федотова Олександра Григорівна, Старчевська Мар'яна Григорівна та Савчук Ірина Григорівна.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Насамкінець йде ще одна ділянка площею 0,1 га. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. У землі є два власники -  це Будзенко Євген Васильович та Будзенко Любомир Васильович.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Довідково

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Його метою є визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції.

Детальним планом території визначаються:

˗   принципи планувально-просторової організації забудови;

˗   червоні лінії та лінії регулювання забудови;

˗   функціональне призначення, режим та параметри забудови однієї чи декількох земельних ділянок, розподіл територій згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами;

˗   містобудівні умови та обмеження (у разі відсутності плану зонування території) або уточнення містобудівних умов та обмежень згідно із планом зонування території;

˗   потребу в підприємствах і закладах обслуговування населення, місце їх розташування;

˗   доцільність, обсяги, послідовність реконструкції забудови;

˗   черговість та обсяги інженерної підготовки території;

˗   систему інженерних мереж;

˗   порядок організації транспортного і пішохідного руху;

˗   порядок комплексного благоустрою та озеленення, потребу у формуванні екомережі;

˗   межі прибережних захисних смуг і пляжних зон водних об’єктів (у разі відсутності плану зонування території).