У Франківську хочуть побудувати багатоквартирний будинок для військових

Подільське управління капітального будівництва Міністерства оборони України, має намір орендувати в Івано-Франківську земельну ділянку для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Відповідне питання розглядатиметься на сесії міської ради вже у січні.

 

Мова йде про земельну ділянку площею 0, 3135 га, що знаходиться на вулиці Хіміків-Тролейбусна, у мікрорайоні №4 (№12 по генплану). Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення -  «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку».

 

Земельна ділянка є власністю територіальної громади міста Івано-Франківська.  До 2013 року перебувала  в оренді Західного управління капітального будівництва Міністерства оборони України.

 

Його правонаступником являється Подільське управління капітального будівництва МОУ, яке просить поновити право оренди на вказану земельну ділянку , терміном на 10 років, для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

 

На сайті управління земельних відносин вказано, що будівництво багатоквартирного будинку здійснюватиметься для потребм військових, в тому числі для учасників АТО.