Франківські активісти знову підняли питання незаконних забудов і вимагають рішучих дій від мера

У громадських активістів назбиралося чимало питань і до міського голови, і до працівників поліції. Кажуть, перед виборами мер обіцяв боротися із незаконними забудовам. Натомість, поліція має взяти на контроль всі незаконні будівництва.

Сьогодні, 15 лютого відбулася конференція учасників громадської ініціативи «Вільне озеро» та ініціативної групи "Макогона-Крайківського-Промислова" стосовно ситуації із незаконними забудовами в Івано-Франківську.

 

За словами громадського активіста Наталіі Сербин, в Івано-Франківську не вперше розглядають питання про незаконні забудови, пише Фіртка.

 

"Ця тема всім набридла, але оскільки громадські активісти за все це взялись - ми хочемо розуміти чому немає якихось дій, особливо з боку поліціі. Це не просто популістична зустріч", - сказала Н.Сербин.

 

"Коли наш мер йшов до влади, то бігав з кувалдою і руйнував забудови, а коли прийшов у владу почав давати дозволи на такі будівництва. Ми хочемо зрозуміти на чиїй стороні поліція, бо справи в судах розвалюють", - каже громадський активіст "Вільного озера" Віталій Світлик.

 

Активісти звертаються до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою припинити незаконні забудови в місті, адже тільки він має всі юридичні важелі впливу. 

 

"Руслан Марцінків має робити реальні речі на сесіі міськради, а не говорити, що його ущемляє провладна партія, з якою вони в більшості в міськраді", - наголошує В.Світлик.

 

Крім того, активісти підготували звернення до Нацполіції та Прокурора області, щодо припинення незаконного будівництва та переслідування громадського активіста Олексія Замкового. На зустріч прийшли й представники нацполіції.

 

За словами заступника начальника Івано-Франківського відділу поліціі Володимира Гаврилаша, щодо забудов, - це великий обсяг робіт і експертизи тривають. За його словами, 27 січня порушено справу в поліціі, щодо провадження про самовільне будівництво в районі вулиці Ленкавського.

 

Призначено будівельно-технічну експертизу і пізніше справу скерують у суд. Деталі справи розголошувати не можуть.

 

"Що там за справа, що її розглядають з 2015 року, термін дії вже минув, якщо закривали то чому?", - наголошують активісти.

 

"Тут люди свідомі - не може справа розглядатися два роки. Ви затягуєте справи, а потім прийдуть люди до мера і скажуть здавайте будинок, бо ми тут живемо", - наголошує Сербин.

 

Так активісти просять представників поліції взяти на контроль всі незаконні забудови в місті і доповісти громаді про рішення щодо них.

 

"Навчіться говорити з людьми, бо ми пишемо, а толку - нема. Ви відписуєте нісинітниці",- зауважують активісти.