У фірми Романа Тимківа забрали 0,8 га землі у Франківську і віддають громадській організації під забудову

В Івано-Франківську нещодавно звільнилася земельна ділянка площею 0,79 га по вулиці Надрічна з цільовим призначення «для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови». Новостворена громадська організація «Прикарпатська спілка інвалідів та учасників АТО» одразу ж взялася до її забудови. Розпочали із зміни цільового призначення землі.

 

Земельна ділянка донедавна перебувала в оренді приватного підприємства «Плюс 999» для будівництва мотелю з сервісним обслуговуванням автомобілів до 30 липня 2016 року.

 

Проте Івано-Франківська міська рада вирішила не продовжувати договір оренди землі і 21 жовтня прийняла рішення про відмову у поновлені терміну оренди.

 

 

За інформацією аналітичної платформи «YouControl», приватне підприємство «Плюс 999» створене ще у 1999 році. Засновником його є відомий у Франківську забудівник, екс-депутат міської ради Роман Тимків.

 

Щодо підприємства 20 березня 2015 року відкрито незавершене виконавче провадження. А станом на 1 січня 2017 року, згідно даних аналітичної платформи «YouControl», сума податкового боргу ПП «Плюс 999» становить 288 тисяч гривень.

 

 

 

Як тільки земля втратила попереднього орендаря, одразу ж знайшлися бажаючі змінити цільове призначення цієї ділянки та забудувати територію житловими будинками.

 

Громадська організація «Прикарпатська спілка інвалідів та учасників АТО» подала в міську раду документи для отримання дозволу розробки нового проекту землеустрою для будівництва та обслуговування  багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення. 15 грудня 2016 року Івано-Франківський МВК погодив це рішення і виніс на розгляд сесії Івано-Франківської міськради.

 

Сама ГО «Прикарпатська спілка інвалідів та учасників АТО» створена наприкінці листопада 2016 року. Її головою є Кахно Віктор Сергійович.

 

 

 

Згідно реєстрів аналітичної платформи «YouControl», один із співзасновників організації – Сергій Романович Саракун – числиться також серед співзасновників організації гравців у покер та є керівником садового товариства «Зелений берег».