ІІІ черги ЖК «Молодіжний» не буде? Франківська влада не хоче продовжувати оренду землі

Івано-Франківський міськвиконком вирішив не продовжувати договір оренди землі площею 0,13 га по вул.Незалежності, 130 для будівництва торгового центру із закладом громадського харчування та офісними приміщеннями з товариством з обмеженою відповідальністю «Альфабуд».

Згалом, ТОВ «Альфабуд» орендує дві земельні ділянки.  Знаходяться вони поруч, їхня адреса в документації: «вулиця Незалежності, поруч буд. №130». Але ці території мають різні цільові призначення.

Перша - відведена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Тут будівельна компанія «Технобуд» збудувала І чергу і зараз будує ІІ чергу житлового комплексу «Молодіжний».

Рішення міськвиконкому стосується другої земельної ділянки, цільове призначення якої - ведення роздрібної торгівлі та комерційних послуг. На цій ділянці наразі залитий фундамент, але будівництво на ній не проводиться. 

Судячи з виданої раніше дозвільної документації, на цій землі забудівник мав намір звести ІІІ чергу ЖК «Молодіжний». При цьому земля перебуває в оренді для будівництва торгового центру.

Рішення Івано-Франківського МВК про відмову в поновленні договору оренди землі має тепер затвердити міська рада. При цьому, будівельна компанія «Технобуд» ніде офіційно не анонсувала саме будівництво ІІІ черги ЖК «Молодіжний» та не пропонувала продаж там нерухомості. Відтак, навіть після розірвання договору оренди, жодних проблем, конфліктів чи фінансових проблем інвестори даного будівництва не матимуть.

Дозвільна документація

Ще в 2008 році ТОВ «Альфабуд» отримало архітектурно-планувальне завдання на багатоквартирний житловий будинок на вул..Незалежності, поруч будинку №130.

Містобудівні умови та обмеження розроблені на 3 черги будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення. На І і ІІ чергу Департамент містобудування видав документи в грудні 2013 року. А в лютому 2014 видані містобудівні умови та обмеження на ІІІ чергу будівництва. 

МБУІО на І і ІІ чергу

МБУІО на ІІІ чергу

Згідно реєстру ДАБІ, будівельники встигли за 1 місяць збудувати багатоквартирний житловий будинок з приміщеннями громадського призначення. Адже на об'єкт, який отримав декларацію про початок будівельних робіт в квітні 2015 року, ДАБІ видала декларацію про готовність до експлуатації вже в червні 2015 року.

Пізніше, в серпні 2015 року ДАБІ зареєструвала декларацію про початок будівництва ІІ черги.

Замовником будівництва виступає ТОВ «Альфабуд». Підрядник будівництва - ТОВ «Технобуд».