Цьогоріч 75 пам'яток архітектури на Прикарпатті отримають паспорти

6 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого, депутати розглянули питання "Про календарний план заходів на 2019 рік Регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2017-2019 роки та Регіональної цільової програми паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-Франківської області на 2016-2020 роки", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

 

За словами заступниці директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА Галини Магулій, цього року планується виготовити паспорти для 75 пам'яток архітектури. На це втратять 372,4 гривень.

 

"Наразі вже виконано 44% паспортиризації в області. Як відомо, без паспортів не можливо виконувати реставраційні ремонти", - зауважила посадовиця.

 

Паспорти отримають будівлі в Івано-Франківську, Калуші, Коломиї, Рогатинському, Богородчанському, верховинському, Галицькому, Городенківському, Долинському, Калуському, Рожнятівському, Косівському та Снятинському районах.