ТОП 10 найкрасивіших скляних будинків. Фото

Одним із популярних матеріалів, який все частіше використовується в оформленні новобудов є скло. Незвичайно побудовані, оригінальні і дуже красиві будівлі гарно вписуються в життя сучасних міст.

Побудовано в Івано-Франківську  пропонує огляд десяти найкрасивіших скляних будинків світу.

 

Sky Tower, Вроцлав (Польща)

 

Будову також називають "Небесна вежа" це найвищий хмарочос на території Польщі,  його видно з кожної частини міста. Будівельні роботи над спорудженням висотки почались в 2007 році, але через ряд несприятливих умов завершили лише в 2011 році.  У 215-метровому хмарочосі знаходяться апартаменти, офіси і відкрита Торгова Галерея. На верхньому поверсі обладнано оглядовий майданчик, якй довподоби мешканцям і гостям міста.

 

sky tower

 

Ботанічний сад, Куритиби (Бразилія)

 

Будівлю відкрито в 1991 році, за короткий термін вона стала одним із найпопулярніших туристичних об'єктів. У ботанічному саді під склом ростуть різноманітні рослини. Будівля займає площу 450 кв.м,творена в стилі модерн, має елегантні форми зі скла і металу.

 

ботанічний сад куритиби

 

Інститут технологій Канагава, Токіо (Японія)

 

Споруда розташована в студентському містечку і є однією з найбільш прозорих конструкцій в світі. Вона спроектована групою архітекторів на чолі з Джун Ішігамі. Приміщення складається з однієї кімнати площею 2000 кв.м. Стіни створені з скляних панелей і металевих колон білого кольору різноманітних форм і розмірів. 

 

 

 

Скляний будинок Фарнсуорт, штат Іллінойс (США)

 

Це найстарший будинок в нашому списку, він побудований 1951 року. За задумом архітектора, Людвіга ван дер Рое, будинок не розділений на окремі кімнати - це один суцільний простір. Стіни виконані зі скла, що кріпиться до залізних опор. Всередині знаходиться дерев'яне "ядро", в якому розташовані: камін, кухонна зона і два санвузли. Будинок опалюється, в підлозі прокладені труби, по яких циркулює гаряча вода від котла.

З 2006 року тут знаходиться музей лікаря-хірурга Едіт Фарнсуор, а сама будівля визнана Національним історичним пам'ятником.

Стеклянный дом Фарнсуорт

 

Штаб-квартира департаменту охорони здоров'я Країни Басків, Більбао (Іспанія)

Своїм архітектурним стилем будинок викликає величезний інтерес. Споруда будувалась з урахуванням всіх жорстких правил місцевої мерії, згідно з якими нові будівлі повинні максимально повторювати форму сусідніх будинків, не бути вище їх, не мати пентхаусів і так далі. Тому архітекторам було досить важко вписати свій витвір у ландшафт вулиць збудованих ще у 1862 році. В результаті будівля має 7 поверхів і підземну парковку. Її фасад зроблений повністю зі скла, що дозволяє співробітникам департаменту споглядати навколишні краєвиди.

 

 

Отель W, Барселона (Іспанія)

Іспанські міста відомі не тільки завдяки середньовічним будівлям, але і сучасноою архітектурою. Готель W, який розташований на березі моря в Барселоні, і є прекрасним прикладом досягнень сучасних технологій, які застосовуються в архітектурі. Будівля була спроектована в 2009 році архітектором Рікардо Бофілл. Цей п'ятизірковий готель побудований зі скла, у формі вітрила, дає гостям прекрасну можливість насолоджуватися розкішними видами на Середземне море і місто.

 

 

Інститут звуку і зображення, Хільверсум (Нідерланди)

Будівлю спроектували архітектори Віллем Ян Нетелінгс і Міхал Рідейк. Вона має форму куба, покритого різнокольоровими скляними панелями. У будинку всього 10 поверхів, 5 з яких знаходяться під землею. Там знаходиться музей, архів аудіо - і відеоматеріалів.

 

Піраміда Лувру, Париж (Франція)

 

Піраміда Лувру найвідоміша скляна споруда яка викликала величезний інтерес з боку критиків від дня відкриття. Багато архітекторів вважали, що вона псує красу класичної будівлі музею.  Архітектор, Бей Юймін, вирішив створити підземний вестибюль на три крила музею, де могли б зручно розташуватися квиткові каси, магазини і ресторани, тим самим вирішивши всі проблеми з входом в Лувр. 

Піраміда була побудована 1989 році, вона має висоту 22 метри, базуєтьсяна основі площею 35 метрів. Паризьку пам’ятку оточують ще три невеликі піраміди, а також басейни з сучасними фонтанами.

 

 

Сент-Мері Екс 30, Лондон (Велика Британія)

 

Відомий Хмарочос-Сент Мері Екс 30 є одним з найвищих в Лондоні. Спроектований архітектором Норманом Фостером, був побудований в 2003 році. Велика частина будівлі покрита склом, яке сприяє не тільки проникненню денного світла, але і регулюванню температурного режиму. Будинок складається з 41 поверху, завдяки своїй формі використовує менше енергії, і за це отримав нагороду Stirling Prize від Королівського інституту британських архітекторів в 2004 році.

 

 

 

Національний центр мистецтв, Пекін (Китай)

 

Також відомий як Національний театр, ця будова є унікальним прикладом сучасного архітектурного мистецтва, була спроектована французьким архітектором Полом Ендрю. Звдяки формі будівлю називають «Гігантським яйцем», вона знаходиться в оточенні вод штучного озера. Всередині: оперний театр, концертний зал і академічний театр, які здатні розмістити до 5000 гостей.

 

Національний театр Пекін