Стало відомо, на будівництво яких об'єктів витратили найбільше коштів в Івано-Франківську


Експерти розповіли, на будівництво яких об’єктів витратили найбільше коштів в Івано-Франківську за три останні роки.

 

Про це йшлося 21 травня на онлайн-брифінг від громадської організації “Антикорупційний штаб”, інформує “Галка”.

 

Голова Правління ГО “Антикорупційний Штаб” Юлія Гречка розповідає, що організація створює різноманітні інструменти, які допомагають стежити за виконанням робіт на різних об’єктах.

 

“Зокрема розмістили на онлайн-карті ремонти у комунальній сфері з прив’язкою до адреси. Люди можуть перевірити, скільки коштів витратили на проєкти в освіті, на соціальні об’єкти, у житловій сфері, медицині або на дитячих майданчиках. Людина може залишити скаргу, що ремонт не виконано, подивиться замовника та виконавця робіт”, – говорить експерт.

 

Виконавчий директор ГО “Антикорупційний Штаб” Сергій Миткалик розповів про роботи в Івано-Франківську.

 

“За три роки умісті на ремонті роботи витратили майже два мільярди гривень. В Івано-Франківську топ-3 найдорожчих ремонтних робіт: Галицький міст через річку Бистриця – 178 мільйонів гривень, будівництво школи №6 в мікрорайоні “Опришівці” – 107 мільйонів гривень, робота з будівництва басейн у ФОК – 87 мільйонів гривень”, – каже Миткалик.

 

Він додає, що найбільшим замовником є Управління капітального будівництва – 1 137 млн грн. На другому місці – Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою – 539 млн грн.

 

Карта Ремонтів – це перша онлайн-платформа, яка оновлюється в режимі реального часу, містить максимальну базу ремонтів включно з найвіддаленішими куточками країни, має зручний інтерфейс та можливість зворотного зв’язку. За допомогою Карти можна легко контролювати мільярди гривень, які щороку виділяються місцевою владою на проведення ремонтних робіт у школах, садочках, лікарнях, житлових будинках. Якщо ж роботи не виконуються, або ж були проведені неякісно, кожен громадянин може зафіксувати цей факт шляхом коментаря чи фотографії об’єкту.

 

Карта повністю автоматизована та оновлюється у онлайн-режимі. Перевірити ремонт свого будинку за посиланням: https://map.shtab.net/