Спорткомплекс "Електрон" розпочнуть відновлювати наступного року. ВІДЕО


Проєкт з реконструкції спорткомплексу “Електрон”, що на вулиці Степана Бандери в Івано-Франківську, виготовлять до кінця року. А у 2021 році розпочнуть відновлювати споруду.

 

Про це кореспондентам Суспільного розповів перший заступник міського голови Івано-Франківська Микола Вітенко.

 

Спортивно-оздоровчий комплекс “Електрон” побудували у 1995 році. Тут тренували молодь і проводили змагання із різних видів спорту. Останні турніри в “Електроні” відбувалися сім років тому.

 

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Спорткомплекс “Електрон” перетворився на притон для наркоманів і безхатьків. ФОТО

 

Спорткомплекс “Електрон” у 2013 році у держави викупило приватне підприємство. У власність міста “Електрон” перейшов у кінці 2017 року.

 

Перший заступник міського голови Микола Вітенко каже, що вже тоді приміщення було занедбане.

 

“Але спорткомплекс цікавий місту тому, що там була територія біля споруди, частину якої ми відвели для майбутнього дитсадка. Це є колишнє приміщення департаменту освіти й науки на вулиці Бандери, 10 А. З кінця 2018 року ми замовили проєктування і, згідно з ним, там має бути багатофункціональна споруда для спорту”, – каже Микола Вітенко.

 

За його словами, основа споруди у хорошому стані, а от всередині планують провести реконструкцію. На літо 2019-го на території “Електрону” виконали роботи, аби обмежити доступ до будівлі.

 

“Але фактично місяць тому, користуючись карантином, частину майна, яке до того не викрали, – розібрали. Тому ми знову розробимо заходи, щоб унеможливити доступ до спорткомплексу, проведемо освітлення. Фактично вже тиждень там патрулює муніципальна інспекція”, – каже Микола Вітенко.

 

У 2021-му спорткомплекс “Електрон” почнуть відновлювати з державних чи інвестиційних коштів.