Smart-квартири - розумна економія для різних типів сімей

Квартира-студія або ж розумний дім - так зараз називають smart-житло, яке уже декілька років користується значним попитом на українському ринку первинної нерухомості.

Аналітичний центр Благо дослідив, які основні переваги такого формату помешкання для різних типів сімей.

 


Дослідження свідчать, що значним попитом розумний дім користується серед самотніх людей, молодих сімей та людей, які досягли пенсійного віку. Самотні люди обирають таке житло через його функціональність, мінімалізм та невисоку вартість. Купити smart-квартиру для багатьох із них є вигідної альтернативою стандартній однокімнатній, яка зазвичай коштує дорожче. Також вагомим плюсом є економія часу на облаштуванні помешкання. Вільне планування дозволяє в короткі терміни підготувати квартиру для комфортного проживання в сучасному стилі такому як лофт.

 


Що ж стосується молодих сімейних пар, то їх вибір падає на smart-житло через продуманість кожного метру квадратного. Про це зазвичай дбають дизайнери забудівельника. Їх робота зводиться до того, щоб зробити все можливе, аби простір можна було облаштувати найбільш функціонально. Як результат, в помешканні немає зон, які б не використовувались.

 


Зараз у багатьох сімей, які досягли пенсійного віку також виникає необхідність купити smart-квартиру. Приваблюють цей сегмент покупців доступна вартість та економія на комунальних послугах за рахунок компактного метражу. Маленька квартира легко опалюється і не потребує великих енерговитрат.

 


Купити квартиру в Івано-Франківську формату smart тепер також можна.

 

 

До прикладу, в районі Manhattan будуються сучасні будинки з розумними домівками одно- та двокімнатного планування.