Смарт-квартири – комфортно, вигідно, функціонально?

За минулий рік на ринку первинної нерухомості суттєво зріс попит на смарт-квартири. Тенденція ця збереглась і до сьогодні. Аналітичний центр Будівельної компанії Благо пояснює це тим, що компактні квартири мають цілий ряд переваг порівняно з класичним житлом. Крім того, через різке зростання тарифів на комунальні послуги, утримувати великі домівки стало занадто дорого.

Ринок нерухомості міст-мільйонників уже адаптувався під нові потреби покупців і може запропонувати їм цілий ряд житлових комплексів, в яких можна придбати smart-житло. На ринку нерухомості Прикарпаття нещодавно появився перший житловий комплекс, який пропонує даний формат житла. Smart-квартиру можна придбати виключно у сучасному житловому районі “Manhattan”.

 

А тепер давайте дослідимо, чому smart-квартири є комфортними, вигідними та функціональними!?

Комфортно

Smart-квартири мають функціонально правильно спланований житловий простір. Він забезпечить власникам максимально комфортні, при даній площі, умови проживання. Також достатньо важливим для комфортного проживання є візуальний розмір житла. Жити у квартирі без достатньої кількості природнього освітлення, де стіни просто тиснуть на власників, не є комфортно. З цією проблемою часто зустрічаються власники однокімнатних квартир. Хоч smart-квартири і мають площу однокімнатної, проте їх візуально збільшує відсутність перестінок, а панорамні вікна забезпечують необхідною кількістю природнього світла. Це робить її комфортною, і створює відчуття простору і зручностей великої квартири.

 

 Вигідно

Невелику за метражем квартиру значно легше обігріти, ніж велику. Smart-квартира має функціонал двокімнатної квартири, але площу однокімнатної. В двокімнатній є багато глухих зон, які не використовуються, але опалюються. Тому за рахунок компактності та використання всіх зон, власники Smart-квартир суттєво економлять на щомісячних комунальних платежах, але не на комфортності та функціональності житла. Але і на цьому заощадження не закінчуються. Ремонт та облаштування smart-квартир не потребує значних витрат. Через меншу кількість стін і відсутність міжкімнатних перегородок, використовується менша кількість матеріалів. Smart-квартиру можна дешево і швидко підготувати для проживання

 

Функціонально

Компактне і продумане планування – один із секретів успіху smart-квартир. Завдяки використанню сучасних концепцій організації життєвого простору, архітектори максимально ефективно використовують кожен квадратний метр і створюють функціональні та комфортні планування smart-квартир. Купуючи smart-квартиру площею від 40 квадратних метрів, Ви отримуєте кухню, вітальню і спальню, тобто функціонал двокімнатної квартири.

 

Перерахувавши всі переваги, ми розуміємо, що smart-квартира – це є сучасна, комфортна, вигідна і більш функціональна альтернатива однокімнатній квартирі.

 

Окрім цього, будівельні компанії, які беруться втілювати в життя проекти зі smart-квартирами, велику увагу приділяють облаштуванню інфраструктури. Яскравим прикладом в Івано-Франківську є cучасний житловий район “Manhattan, перевагою якого є як наявність smart-житла так, і добре продумана інфраструктура. Окрім smart-квартир в районі можна придбати квартири з класичним плануванням.

 

однокімнатні смарт