Прикарпаття увійшло у ТОП-5 областей за популярністю "теплих" кредитів

З моменту старту державної програми з утеплення житла "Ощадний дім" (жовтень 2014 року) Ощадбанк видав понад 1 млрд 320 млн грн кредитних коштів.

За неповних два місяці дії програми у 2016 році громадяни України отримали 19 639 "теплих" кредитів на загальну суму 315 млн грн. Порівняно з минулим роком темпи енергоефективного кредитування зросли в три рази, інформує прес-служба "Ощадбанку".

У ТОП-5 областей за популярністю програми "Ощадний дім" увійшли: Сумська, Львівська, Івано-Франківська, Київська та Чернігівська.

Загалом за програмою громадяни отримали понад 401 млн грн державної компенсації.

Важливо, що за "теплими" кредитами можна отримати компенсацію не лише від уряду, а й від міських, районних та обласних адміністрацій, які відшкодовують частину ставки або тіла кредиту. Такі програми різного рівня працюють практично в кожній області. Наразі в Ощадбанку 67 таких партнерських програм.

У рамках програми "Ощадний дім" держава компенсує:

- від 20% до 70% суми кредиту, максимум 12 тис. грн, – на придбання котлів (крім газового та електричного);

- від 30% до 70% суми кредиту, максимум 14 тис. грн, – на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для приватного будинку або квартир у багатоквартирних будинках;

- від 40% до 70% суми кредиту на придбання матеріалів та устаткування – для ОСББ або ЖБК. Розмір відшкодування для ОСББ/ЖБК залежить від кількості квартир у будинку, власники яких отримують субсидії.