Німецькі експерти допоможуть Україні впровадити енергоефективні заходи

У найближчі два-три місяці в Україні запрацює експертна група з представників німецького бізнесу для надання практичних консультацій щодо впровадження енергоефективних заходів.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко , повідомив про співпрацю з представниками Німецько-Української промислово-торговельної палати:

«Представники німецьких компаній, які працюють на реальному ринку, надаватимуть експертні практичні консультації та висновки щодо енергоаудиту, енергосервісу, виробництва енергоефективного обладнання, аналізу та оцінки ризиків. Німецькі партнери готові допомагати нам у впровадженні реформи та вже сьогодні готувати для цього свій бізнес, потужності та надавати фахівців».

У проекті Державного бюджету на 2017 рік передбачено фінансове посилення реформ енергоефективності. Крім того, додаткове фінансування енергоефективності у наступному році Україна  може отримати від ЄС, про це  сказав Геннадій Зубко.

«Щодо енергоефективності, державою виділено 800 млн грн. Це стосується  Фонду енергоефективності, законопроект про який найближчим часом буде внесений до Парламенту. Також є закони про енергоефективність будівель, про комерційний облік та про житлово-комунальні послуги, які потрібно проголосувати у другому читанні. Це законодавчий комплекс, який дозволить модернізувати житловий сектор», – сказав Зубко.