Неписані закони будівництва – аксіоми від будівельників


Будівництво будь-якого об’єкту – це довготривалий процес, який охоплює безліч організаційних, проєктних, монтажних та експлуатаційних робіт. Тільки при чіткій взаємодії цих процесів можна розраховувати на отримання очікуваного результату.


 

Несерйозний підхід замовника до справи часто може призвести до безповоротних наслідків або стати причиною провалу проєкт в цілому. Для того щоб уникнути неприємностей в майбутньому потрібно дотримуватись деяких законів будівництва. Розглянемо основні аксіоми від будівельної компанії Ярковиця.

 

Скупий платить двічі, а іноді й тричі

Цей закон відноситься не тільки до будівництва, але щодо цієї сфери він набуває особливої актуальності. Дуже часто скупість призводить до незапланованих витрат в майбутньому.

 

Дешеві будівельні матеріали поганої якості, некваліфіковані робітники, нашвидкуруч розроблений проєкт – все це в результаті дає свої плоди. В кращому випадку будівля просто не дійде до етапу введення в експлуатацію, а в гіршому, наслідки можуть бути навіть фатальними.

 

Вибирайте з розумом – поспіх це погана практика

Вибір завжди належить саме на замовнику. Від того, в яку будівельну компанію ви звернетесь, які матеріали для будівництва ви берете і на скільки серйозно віднесетесь до справи, в цілому буде залежати ваш майбутній комфорт.

 

Перед початком будівництва треба підготувати детальний план дій: розрахувати бюджет, розпланувати строки будівництва, підібрати досвідчених спеціалістів. Чим більше часу ви витратите на планування, тим більше нервів і сил збережете в майбутньому.

 

Повний контроль і відповідальність

Якщо ви будуєте будинок для себе, неважливо своїми руками ви це робите чи цим займається компанія-підрядник – потрібно пам’ятати, що жити в цьому будинку саме вам і вашій сім’ї.

 

Тому без контролю не обійтись. Щоб уникнути неприємностей в майбутньому потрібно контролювати весь процес від початку будівництва і до кінця самостійно, не перекладаючи це на інших.

 

Недотримання будівельних норм і стандартів завжди призводить до негативних наслідків, за які в підсумку хтось має нести відповідальність. Тому в пошуках «крайнього» завжди потрібно починати із себе.