На зведення прикарпатського музею-дзбана виділили понад 12 мільйонів гривень


На Прикарпатті в межах «Великого будівництва» зведуть культурно-мистецький центр «Дзбан», над проєктом якого працювали 9 років. На нього отримали понад 12 млн гривень.

 

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко на своїй сторінці у Фейсбуці

 

«Маємо… туристичні перемоги. 12 788,486 тис. – культурно-мистецький центр «Дзбан» по вул. Миру у с. Старий Косів Косівського району в рамках проєкту «Створення культурно-мистецького туристичного комплексу «Мальований дзбан» у селах Вербовець та Старий Косів Косівського району — нове будівництво», – зазначив Передерко.

 

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2021 року № 297-р "Про інвестиційні програми і проєкти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку".

 

Культурно-мистецький центр «Дзбан» зведуть на території майже 0,5 га біля міста Косів. Сам центр буде у формі дзбану заввишки з триповерховий будинок. У ньому працюватиме мінікінотеатр, гончарні майстерні, конференц-зала та зали для малювання.