На Прикарпатті фірма, яку підозрюють у привласненні коштів, ремонтуватиме дитсадок за 7,7 мільйонів

Богородчанська селищна рада в результаті відкритих торгів підписала договір на реконструкцію дитячого садка за 7,69 млн грн з ТОВ «СДС Промбуд».

Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, пишуть НашіГроші.

 

В контракті зазначено, що роботи мають завершити в листопаді 2019 року. В 2018 році передбачається фінансування в розмірі 2,5 млн грн. Технічним завданням передбачено, що переможець тендеру проведе гідроізоляцію фундаментів, прокладе нову підлогу та сходи, відремонтує дах, проведе опалення та каналізацію та встановить нову сантехніку.

 

Згідно з договірною ціною витрати фірми-переможця на заробітну плату становитимуть  728 тис. грн (тобто 9,46% від суми контракту), а прибуток – 398 тис. грн (5,17% відповідно).

 

Крім ТОВ «СДС Промбуд» участь в тендері взяли ще дві компанії: ТОВ «Івано-Франківський комерційний центр» та ТОВ «Західні будівельні системи» із остаточними пропозиціями на 730 та 731 грн дорожчими.

 

ТОВ «СДС Промбуд» зареєстроване у Івано-Франківську, а його одноосібною власницею та директором є Ірина Броніцька. Свого часу підприємство разом із ТОВ «Укрделівері» розіграло тендер від «Львівтрансгаз» на закупівлю трансформаторів – в них виявились однакові телефони та мінімальна різниця в ціновій пропозиції.

 

Також компанія фігурує в низці кримінальних досудових проваджень. Згідно з матеріалами одного з них, слідчі підозрюють, що під час тендеру на капітальний ремонт Сваричівської школи (Рожнятівський район) фірма завищила вартість металопрофілю і привласнила близько 126 тис. грн.

 

За іншим провадженням компанія підозрюється в ухиленні від сплати податків впродовж 2015-2016 років на 840 тис. грн.

 

З початку 2018 року «СДС Промбуд» вже уклало 3 договори на майже 10 млн грн державних коштів.