На Франківщині за кошти ЄС побудують два візит-центри

У 2014 році Івано-Франківською облдержадміністрацією було розпочато реалізацію важливого інфраструктурного проекту «Івано-Франківська область – край для туризму», який фінансується Європейським Союзом.

Зазначимо, що проект впроваджується управлінням міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій обласної державної адміністрації за фінансового сприяння Євросоюзу, інформує прес-служба ОДА. 

 

Його метою є підтримка соціально-економічного зростання Івано-Франківщини через впровадження ефективної регіональної політики та розвиток туристичної галузі Прикарпаття.

 

Найважливіший компонент проекту – будівництво двох візит-центрів для автотуристів у м. Галич та с. Ільці Верховинського району. У 2015 році за результатами відкритого конкурсу проведено відбір земельних ділянок для їх спорудження. Додамо, що візит-центри (центри гостинності) – це комплекси, які споруджуються для туристичних цілей. Вони складатимуться із туристично-інформаційного центру, кінозалу, конференц-залу для проведення різноманітних туристичних заходів, приміщення для короткотермінового відпочинку автотуристів.

 

Зазначимо, що упродовж двох років виготовлені містобудівельні розрахунки, робочі проекти візит-центрів, проведені геодезичні, гідрологічні, геологічні роботи. Виготовлено проектно-кошторисну документацію для будівництва візит-центрів, проведено експертизу будівництва на відповідність державним будівельним нормам.

 

Наразі на місці розташування візит-центрів ведуться будівельні роботи.