Містобудівна рада затвердила ДПТ території у межах Крайківського – Макогона – Промислової

У п'ятницю, 13 жовтня, в Івано-Франківську відбулося чергове засідання містобудівної ради. На порядок денний виносились питання детального плану території в межах вулиць Крайківського-Макогона-Промислової, а також внесення змін до генерального плану села Вовчинці.

В новому детальному плані території у межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислової врахували усі попередні зауваження, зокрема була змінена поверховість забудови, а також місце для будівництва дитячого садка. Під зведення закладу виділять 1,2 га землі. Розраховано, що садочок вміщатиме 150 дітей. 

 

Загалом передбачено будівництво 19 будівників різної поверховості, що міститимуть 680 квартир. За новим проектом передбачено 44 тис м2 житлових приміщень, 15 тис м2 комерційної площі та 13 тис м2 паркінгу. Будинки будуть розміщені за каскадним принципом, найменші матимуть 6 поверхів, найвищі  - 11. Будинки в новому проекті розміщені так, щоб витримати усі необхідні норми по відстаннях до найближчих житлових забудов.

 

Зауважень до нового проекту під час обговорень практично не було. Від архітекторів поступила пропозиція щодо зміни міжбудинкових роз'їздів, оскільки житловий масив буде розташований між двома магістральними вулицями. А це може привести до збільшення транспортного навантаження.

 

Серед інших питань, які розглядала містобудівна рада - корегування генерального плану селі Вовчинці. Така необхідність виникла у зв'язку з тим, що в чинному генплані є певні неточності, через які, зокрмема, люди не можуть приватизувати землю. 

 

Також зміни стосуються території заводу "Родон", яка підлягає житловій забудові. Окрім цього новим генпланом виправлять проблеми червоних ліній зі старою забудовою, та прилеглою до кладовища територією.

 

Останнім питанням на порядку денному обговорили ДПТ, яким планують розширити територію дитячого садка, що знаходиться на території житлового району в межах вулиць Сахарова-Коновальця-Мельника. Додаткові площі дитячий садок має отримати за рахунок земель спортивного комплексу, що знаходиться поруч.