Виконком дозволив спорудити на землі "Гаразд Україна" Хресну дорогу, капличку і провести археологічні розкопки

Про це йдеться в рішеннях виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Забудовник давно орендує земельну ділянку біля міського озера, навіть домігся судового рішення, яке зобов’язує міську раду внести зміни в Генплан та затвердити детальний план території, який дозволить забудувати земельну ділянку житловими будинками. 

 

Та влада не виконує рішення суду, натомість воює з будівельною компанією "Гаразд Україна" різними методами. Так на засіданні міськвиконкому проголосували за три рішення, які стосуються 4 гектарів землі, що належить ТОВ "Гаразд Україна".

 

Міська влада дозволила Управлінню Івано-Франківської єпархії УПЦ КП спорудити Хресну дорогу і встановити 14 хрестів та встановити Богослужбову Каплицю для релігійної громади «Святого Духа».

 

Окрім того поруч з каплицею та Хресною дорогою, на тій самій ділянці історико-просвітницьке товариство "МЕМОРІАЛ" буде проводити пошукові роботи. 

 

Як пояснив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, раніше історики знайшли на цій ділянці штик-ніж часів світової війни, також трагічним фактом стало масове заховання на території жертв комуністичного режиму. Це дає меру підстави вважати, що ділянка приховує ще багато секретів історії.

 

"Що стосується подальшої долі цієї території, то наше бачення таке: тут варто облаштувати великий громадський простір імені Героя Небесної Сотні Романа Гурика з капличкою Помісної Української Церкви!", - написав на своїй сторінці Марцінків.