Міська рада дала "добро" на розробку ДПТ під новий житловий комплекс у Пасічній

Будівництво заплановане відразу на трьох земельних ділянках по вулиці Пасічній. Території хоча і відносяться до присадибних ділянок, але підпадають під категорію земель житлової забудови.

Днями Івано-Франківська міська рада дала дозвіл на розроблення детального плану території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на вулиці Пасічній, в межах будинків № 42-56.

 

Будівництво нового житлового комплексу заплановане відразу на трьох земельних ділянках. Перша із них площею 0,07 га знаходиться на вулиця Пасічна, 42. Згідно даних кадастрової карти, із жовтня 2016 року земля перебуває у власності Кліменко Ірини Вікторівни.

 

 Ділянка на кадастровій карті 

 

Наступною йде земель ділянка площею 0,03 га, по вулиці Пасічна, 44. Як і попередня ділянка, територія теж перебуває у приватній власності Кліменко Ірини Вікторівни.

 

 Ділянка на кадастровій карті 

 

Останньою зазначена ділянка по вулиці Пасічна,42, площею 0,1 га. За даними кадастрової карти, правом власності на територію, із червня 2016 року, володіє Остап'як Юрій Іванович.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Ділянки розташовані поруч одна з одною. Більше того, їх цільове призначення одне і теж - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Території хоча і відносяться до присадибних ділянок, але підпадають під категорію земель житлової забудови. 

 

Довідково.

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Його метою є визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції.

Детальним планом території визначаються:

˗   принципи планувально-просторової організації забудови;

˗   червоні лінії та лінії регулювання забудови;

˗   функціональне призначення, режим та параметри забудови однієї чи декількох земельних ділянок, розподіл територій згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами;

˗   містобудівні умови та обмеження (у разі відсутності плану зонування території) або уточнення містобудівних умов та обмежень згідно із планом зонування території;

˗   потребу в підприємствах і закладах обслуговування населення, місце їх розташування;

˗   доцільність, обсяги, послідовність реконструкції забудови;

˗   черговість та обсяги інженерної підготовки території;

˗   систему інженерних мереж;

˗   порядок організації транспортного і пішохідного руху;

˗   порядок комплексного благоустрою та озеленення, потребу у формуванні екомережі;

˗   межі прибережних захисних смуг і пляжних зон водних об’єктів (у разі відсутності плану зонування території).