Міська рада шукатиме інвестора для будівництва багаторівневої парковки поруч із "Білим домом"

Розмови про будівництво паркінгу біля адмінбудівлі на вулиці Грушевського, 21 ведуться не один рік. Питання доволі клопітке, адже мова йде про будівництво в історичному центрі Івано-Франківська. Позиція влади однозначна - центр міста необхідно розвантажити від транспорту, а приїжджі не паркуватимуться у середмісті.   

Ще у 2016 році міський голова Руслан Марцінків звернувся до Івано-Франківської обласної ради з проханням дозволити будівництво багаторівневого паркінгу на ділянці по вулиці Грушевського, 21. Йшлося про територію, поруч із адмінбудівлею, яку облрада використовує під стоянку для автомобілів.

 

Тоді обласна рада доручила комунальному підприємству з експлуатації майна підготувати документи для отримання містобудівних умов та обмежень, а також оголосила конкурс на залучення інвестора для будівництва багаторівневої стоянки.

 

Загалом, ділянка у самому центрі Івано-Франківська займає площу 1,51 га. Там знаходиться головна адміністративна будівля Прикарпаття. У її стінах розміщені органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Цільове призначення землі відповідне - «для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування». За законом, вона відноситься до земель громадської забудови. Згідно даних кадастрової карти, земля належить міста, але перебуває у користуванні комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

 

У грудні 2016 року департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини видав містобудівні умови та обмеження на будівництво багаторівневого паркінгу на вулиці Грушевського, 21. Містобудівну документацію отримало комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

 

Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки 

 

У дозвільній документації йдеться про «реконструкцію з добудовою і надбудовою заглибленої споруди допоміжного призначення під надземний гараж відкритого типу». Передбачено, що  споруда висотою у 4 поверхи міститиме 255 паркомісць. Загальна площа будинку становитиме 7 872,99  м2.

 

Що стало з оголошеним раніше обласною радою інвестиційним конкурсом, невідомо. Однак тепер за пошуки інвестора готова взятися Івано-Франківська міська рада.

 

Зокрема, на найближчій сесії міської ради депутати розглядатимуть проект рішення про оголошення конкурсу по залученню інвестора для будівництва та обслуговування паркінгу з приміщеннями громадського призначення на вул. Грушевського, 21.