Міська рада підтримала мораторій на будівництво навколо міського озера

Сьогодні, 15 лютого, голова тимчасової контрольної комісії щодо незаконної забудови навколо міського озера, Віталій Мерінов, вніс на розгляд сесії проект рішення "Про запровадження мораторію на будівництво нових та реконструкцію існуючих будівель і споруд навколо міського озера". На диво, без конфліктів та будь-яких обговорень депутати більшістю голосів підтримали запровадження мораторію.

У додатку до проекту рішення наведено перелік адрес, на які поширюється дія мораторію. Зокрема, це земельна ділянка площею 4 га зі сторони вул. Романа Гурика, ділянка площею 1,8 га на вул. Ленкавського та ділянка по вул. Гетьмана Мазепи, 144. 

 

Перед голосуванням за мораторій Віталій Мерінов зачитав пропозиції, підготовлені комісією щодо незаконної забудови навколо міського озера.

 

Зокрема, комісія пропонує департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини заборонити видачу містобудівних умов та обмежень на забудову ділянок навколо міського озера. Заборона стосується і видачі технічних умов інженерного забезпечення об’єктів будівництва.

 

У свою чергу, комісія пропонує міському голові, Русланові Марцінківу, та головному архітектору, Дмитру Нижнику, при коригуванні генплану міста змінити цільове призначення ділянок навколо міського озера зі сторони вулиць Гурика і Ленкавського на «земельні ділянки зелених зон та насаджень».

  

Також окрема пропозиція стосується діяльності міського управління держархбудконтролю. Члени комісії пропонують аби управління розробило окремий сайт, на якому б оприлюднювали  видачу дозвільних документа на будівництво та результати перевірок об’єктів.

 

Нагадаємо, тимчасова комісія створена навесні 2016 року. До її складу увійшли депутати Івано-Франківської міської ради та громадські активісти, які виступили проти забудови земельних ділянок довкола міського озера. Протягом 2016 року Віталій Мерінов презентував кілька протоколів засідання комісії із пропозиціями, які, на жаль, не принесли жодного реального результату. Тільки сьогодні, після двох років діяльності комісії, міська рада взяла до уваги її напрацювання та запровадила мораторій на будівництво навколо міського озера.