Мінрегіон розробляє законопроєкт, що допоможе у вирішенні питань «довгобудів»


Міністерство розвитку громад та територій обговорює та розробляє проєкт Закону України «Про особливості врегулювання добудови проблемних об’єктів житлового будівництва», за участю інвесторів «довгобудів», спеціалістів міністерства, експертів та представників ДАБІ, КМДА.

 

Про це пише пресслужба міністерства.

 

Як зазначила Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак, цей законопроект – «базовий макет» і створювався виключно для того, щоб визначитись із першочерговими кроками у вирішенні питань «довгобудів».

 

Мінрегіон чекає на письмові пропозиції щодо законопроєкту, які будуть обговорені на наступній робочій зустрічі в суботу, 28 грудня.

 

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту закону, ним пропонується створити комісії, що контролюватимуть проблемні забудови. Зі їх створення мають взятись обласні ради.

 

Фінансування робіт з технічного обстеження об'єктів житлового будівництва здійснюється за рахунок коштів обласних бюджетів.

 

Фінансування завершення будівництва проблемних об'єктів житлового будівництва за рахунок коштів місцевих бюджетів буде щорічно передбачатися в програмі соціально-економічного розвитку відповідного населеного пункту.