Мінрегіон хоче скасувати обов'язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках

Необхідність проектування сміттєпроводу визначатиметься тією системою поводження з відходами, яка прийнята в конкретному населеному пункті, пояснив Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства скасує державну будівельну норму (ДБН) про обов'язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових будинках, за винятком спеціалізованих будинків для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку.

 

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе. 

 

"Ми скасовуємо радянську норму обов'язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках. Відповідно до змін в ДБН по житлових будинках, необхідність влаштування сміттєпроводів в населених пунктах визначається з урахуванням прийнятої системи поводження з відходами", – повідомив заступник голови Мінрегіону.

 

Парцхаладзе також нагадав, що міністерство дозволило забудовникам проектувати підземні і вакуумні точки для збору побутового сміття.

 

За його словами, нова ДБН, що скасовує норму про сміттєпровід, буде затверджена найближчим часом і набуде чинності через три місяці після публікації.

 

0_06

Нагадаємо, нові державні будівельні норми з містобудування, шкіл і вулиць, опубліковані Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, вступлять в силу з 1 вересня 2018 року. Про це повідомила прес-служба Мінрегіонбуду. 

 

Нові правила вводять "блакитні лінії", що обмежують висотність забудови, "зелені лінії", що регулюють будівництво в зелених зонах, "жовті лінії", які обмежують висоту будівель біля основних доріг і магістралей в населених пунктах особливої важливості для безпечної евакуації.