Мікроклімат квартир у сучасних новобудовах


Вимоги покупців до житла з кожним роком змінюються. Якщо колись найбільше значення для людей мала ціна квартири, то зараз першість займає комфорт.

 

У це поняття кожен вкладає свій зміст, але є пункт, який важливий для всіх – клімат у помешканні.  Від температури, вологості та чистоти повітря залежать умови проживання. Про це зараз турбуються самі забудовники ще на початкових етапах зведення новобудов. 

 

У багатоповерхівках є природна система витяжної вентиляції. Її використовують найчастіше. Вона включає у себе вертикальний збірний канал, який має бічні відгалуження. Так забезпечується постійна подача повітря у всі квартири.

 

Проте, деякі будівельні компанії пішли далі і встановлюють централізовані системи кондиціонування та вентиляції. Це дозволяє підтримувати сприятливий мікроклімат у квартирах. За рахунок постійної роботи системи у будинку  не застоюється повітря, немає сторонніх запахів і підвищеної вологості.

 

А отже власники квартир ніколи не стикаються з такою проблемою як грибок на стінах. Також важливим моментом є температурний контроль. Система кондиціонування взимку зберігає у квартирі тепло, а влітку прохолоду. Також вона не допускає різких перепадів температури.

 

В Івано-Франківську такі системи вентиляції передбачені у новобудовах blago developer, а саме в елітному комплексі  Parus та Royal Hall

 

Варто пам’ятати, що на мікроклімат помешкання впливає не тільки вентиляція. Це комплексний процес.

 

Вагому роль відіграють матеріали, які використовує забудовник. Якщо стіни легко пропускають холод та не утримують тепло всередині приміщення, то система вентиляції не матиме ефекту. Варто обирати квартиру в будинках, де зовнішні стіни зведені з керамічного блоку. Даний матеріал володіє низькою теплопровідністю. Її забезпечує наявність пустот, які мають оплавлену поверхню і замкнутий простір. Коефіцієнт теплопровідності цегли становить 0,56-0,95, в керамічних блоків цей показник як мінімум удвічі кращий – 0.23 Вт/мК.

 

Окрім того, при виготовленні керамічних блоків використовуються тільки натуральні компоненти, а отже вони є екологічно нешкідливими.

 

Таку ж значну роль виконують вікна та двері. Для забезпечення у квартирі більшої кількості природного світла та тепла, забудовники використовують панорамні вікна. Наприклад, компанія blago developer у комплексі Parus обрала віконну систему MASTERLINE 8-HI від Reynaers Aluminium. Ці вікна укомплектовані високоякісною фурнітурою та енергозберігаючими двокамерними склопакетами, заповненими аргоном для більшої теплоізоляції. Вони здатні пропускати максимум денного світла в приміщення без шкоди комфорту. Це має сприятливий вплив на самопочуття мешканців.

 

Купити квартиру в Івано-Франківську від надійного забудовника blago developer  можна у ЖК Family Plaza, ЖК Comfort Park, ЖК Chocolate, Main House, Авторський, житловому районі Manhattan, Паркова Алея, Містечко Соборне.