Майно і землю Франківського арматурного заводу у 14-тий раз виставили на торги

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб знову оголосив про продаж на аукціоні заставного майна Івано-Франківського арматурного заводу. Це вже 14 подібне оголошення. З 2015 року ні один з оголошених аукціонів так і не відбувся. Все  через відсутність пропозицій. Та й сам завод чимало втратив у ціні. Нині стартова ціна лоту складає 28,9 млн грн.

Днями на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з’явилося повідомлення про проведення електронних торгів з продажу активів «Брокбізнесбанку».

 

Мова йде про заставне майно Івано-Франківського заводу трубопровідної арматури, що продається за борги. З молотка мають піти заставлені під кредит у «Брокбізнесбанку» приміщення підприємства, земельна ділянка та навіть база відпочинку. Сума заборгованості заводу по кредиту становить майже 260 млн грн.

 

Як йдеться у повідомленні, на аукціон виставлено виробничі та складські приміщення загальною площею 51 920,2 м кв. Разом з нерухомістю продається земельна ділянка площею 19,29 га, що знаходиться по вулиці Коновальця.

 

 

Забезпеченням по кредиту виступає також лікувально-оздоровчий комплекс площею 511,8 м кв, по вулиці Петлюри і база відпочинку площею 186,8 м кв разом із земельною ділянкою площею 0,098 га у селі Яблуниця, Івано-Франківської області.

 

Крім того, на торги виставлено обладнання (автокрани, компресори, інше та готова продукція), майнові права та поруки фізичних і юридичних осіб.

 

Електронний аукціону відбудеться 7 березня 2017 року. Початкова ціна лоту складає 28,9 млн грн.

 

 

Вперше майно арматурного заводу намагалися продати за борги у 2015 році. Тоді його оцінювали у 65,6 млн грн. Відтоді було оголошено 14 аукціонів і жодний не відбувся з причини відсутності пропозицій. Попередній аукціону був запланований на лютий цього року. Тоді за майно і землю заводу просили 32,5 млн грн. 

 

Довідково:

Івано-Франківський арматурний завод виробляє трубопровідної арматури для підприємств енергетичної галузі, нафтогазового комплексу, хімічної промисловості, металургії та водопостачання.

Комплекс побудований у 1968 році і наразі займає близько 20-ти га землі по вулиці Коновальця, 229. Згідно їхнього офіційного сайту, підприємство веде активну виробничу діяльність та приймає замовлення під підрядників.