Майно і землю Івано-Франківського арматурного заводу виставили на повторний аукціон за зниженою ціною

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб проведе повторний аукціон з продажу майна Івано-Франківського арматурного заводу. Заради успіху, початкова ціна лоту знизилась майже на 8 млн грн. З молотка мають піти приміщення підприємства, земельна ділянка, лікувально-оздоровчий комплекс і навіть база відпочинку у Карпатах.

Днями на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з’явилося повідомлення про проведення повторних електронних торгів з продажу активів «Брокбізнесбанку». Мова йде про заставне майно Франківського заводу трубопровідної арматури, що продається за борги.

 

З молотка мають піти заставлені під кредит у «Брокбізнесбанку» приміщення підприємства, земельна ділянка та навіть база відпочинку. Сума заборгованості заводу перед банком складає 241,8 млн грн.

 

Як йдеться у повідомленні, на аукціон виставлено виробничі та складські приміщення загальною площею 51 920,2 м кв. Разом з нерухомістю продається земельна ділянка площею 19,29 га, що знаходиться по вулиці Коновальця.

 

 

Забезпеченням по кредиту виступає також лікувально-оздоровчий комплекс площею 511,8 м кв, по вулиці Петлюри і база відпочинку площею 186,8 м кв разом із земельною ділянкою площею 0,098 га у селі Яблуниця, Івано-Франківської області.

 

Крім того, на торги виставлено обладнання (автокрани, компресори, інше та готова продукція), майнові права та поруки фізичних і юридичних осіб.

 

Електронний аукціону відбудеться 16 лютого 2017 року. Початкова вартість лоту складає 32,5 млн грн.

 

Вже не вперше майно арматурного заводу намагаються продати за борги. Попередній аукціону був запланований на серпень 2016 року. Тоді початкова ціна лоту становила 40,2 млн грн. Однак, через відсутність пропозицій торги так і не відбулися.

 

Довідково:

Івано-Франківський арматурний завод виробляє трубопровідної арматури для підприємств енергетичної галузі, нафтогазового комплексу, хімічної промисловості, металургії та водопостачання. Комплекс побудований у 1968 році і наразі займає близько 20-ти га землі по вулиці Коновальця, 229. Згідно їхнього офіційного сайту, підприємство веде активну виробничу діяльність та приймає замовлення під підрядників.