Курс валют змінюється. Що очікувати на ринку нерухомості?

На початку року експерти прогнозували збільшення цін на нерухомість в осінній період. Чи змінилася наразі ситуація та що чекає на ринок нерухомості Івано-Франківська найближчим часом з‘ясовував Аналітичний центр будівельної компанії «Благо».

Коливання ціни нерухомості залежить від кількох факторів – економічного потенціалу держави, стабільності національної валюти та попиту. Станом на початок осені 2018р. ринковий курс долара 28,28грн/1долар, що на 2 грн дорожче, ніж на початку року (у січні 2018р. курс долара становив 26грн/1 долар). Нацвалюта продовжує втрачати позиції і надалі. Ринок нерухомості достатньо чутливий до таких змін і реагує насамперед шляхом збільшення цін. Враховуючи вартість будівельних матеріалів, левова частка яких є імпортними, конкуренцію за робочу силу, що обирає забудовника із вищою оплатою праці, та наявність проектів, що знаходяться на завершальному етапі будівництва, – усі ці чинники вимагають відповідної реакції на вартість житла для стабільності та процвітання компанії.

 

Важливим чинником підвищення цін на первинному ринку є активізація попиту та високі вимоги щодо якості. Купівля нерухомості і досі залишається надійним джерелом капіталовкладень для більшості громадян. Люди прагнуть не просто зберегти кошти і уникнути ризиків, пов’язаних з нестабільною ситуацією банківської системи, а примножити свої капіталовкладення, завдяки майбутньому зростанню вартості нерухомості. Це підтверджується тим, що протягом останніх двох років ціни на первинному ринку нерухомості Івано-Франківська зросли в середньому на 25%.

 

Місто стало інвестиційно привабливим завдяки туристичному розвитку, хорошій екологічності, близькості до найбільших гірськолижних курортів, активній співпраці з розвиненими сусідніми областями і європейськими містами. Оселитися в Івано-Франківську мріють не тільки мешканці прилеглих населених пунктів, але й жителі мегаполісів, що шукають затишок і духовний релакс і при цьому найвищу якість за помірною для них ціною.

 

Осінь характеризується збільшенням переїзду молоді із сусідніх районів та областей, котрі знаходяться у пошуках місця проживання – власного чи орендованого. Отже, попиту, незважаючи на девальвацію гривні, бути, і статистика тому доказ. Щоб вигідно вкласти кошти у нове житло, експерти радять не зволікати з часом, щоб не переплачувати в майбутньому.

 

Купити квартиру в Івано-Франківську за доступними цінами можна у ЖК Comfort Park,  Паркова Алея та Містечко «Соборне» від будівельної компанії «Благо».