Купівля квартири для здачі в оренду. Як зробити це з максимальною вигодою?

Нерухомість в Івано-Франківську користується особливою популярністю як інструмент для ведення бізнесу. Все більше людей розглядають можливість придбання квартири в новобудові для здачі в оренду. Як зробити це вигідно, розповів Аналітичний центр Blago developer.

Ціна та окупність

 

Перш за все, майбутніх орендодавців цікавить термін окупності інвестиції. Залежно від площі квартири та кількості кімнат, класу житла та місця розташування ціни на нерухомість  в Івано-Франківську будуть коливатися. Для здачі в оренду найпопулярнішими є одно- та двокімнатні квартири.

 

Вартість однокімнатної квартири в новобудові стартує від 14тис. дол. Також сучасний ремонт обійдеться власникам ще у 5–7тис.дол.

 

Двокімнатна квартира коштуватиме від 20тис.дол., плюс ремонт 6–8тис.дол.

 

Окупність квартир для  здачі в оренду становить 8–10 років.

 

Щоб зекономити на купівлі житла, варто скористатися розтермінуванням від забудовника. Придбавши квартиру на стадії будівництва від компанії Blago developer, можна заощадити до 30% вартості.

 

Варто пам‘ятати, що вибір житлового комплексу та якість ремонту суттєво впливають на вартість оренди. Обираючи квартиру у ЖК з розвиненою внутрішньою інфраструктурою, зручною транспортною розв‘язкою, паркінгом та закритою територією в орендодавця буде більший попит та можливість встановлювати вищу ціну.

 

Омеблювання

 

Досвідчені орендодавці знають: чим краще омеблювання квартири, тим більше шансів зацікавити клієнта.

 

Базова комплектація для квартири в оренду :

 

Меблі – ліжко, диван, стіл, стільці.

 

Побутова техніка – холодильник, кухонна плита, чайник, пральна машина, телевізор, фен тощо.

 

Посуд – тарілки, чашки, каструлі, столові набори.

 

Додаткові зручності: постільна білизна, рушники, одноразове взуття, засоби гігієни.

 

Мультимедіа: wi-fi, кабельне/цифрове ТБ.

 

Добова чи довгострокова оренда?

 

Кожен вид оренди має свої переваги та недоліки. Добова оренда приносить вищий дохід, однак попит на неї нестабільний, тому орендодавцю потрібно постійно шукати нових клієнтів. Довгострокова оренда квартири – менш дохідна, але надійніша.

 

Купити квартиру в Івано-Франківську на вигідних умовах можна у ЖК Паркова Алея, Comfort Park, містечко “Соборне“, Район Manhattan, комплексі елітних апартаментів Parus від будівельної компанії Blago developer.