Коливання курсу валют: яка ситуація на ринку нерухомості станом на кінець літа 2019

Курс долара протягом липня-серпня коливається в діапазоні 25-26 грн. А це означає, що національна валюта суттєво зміцніла порівняно з січнем 2019, коли позначка сягала 28грн за 1 американський долар. Як падіння курсу вплинуло на ринок нерухомості, розповів Аналітичний центр Blago developer.

Літо – період затишшя на ринку нерухомості. І причин на те декілька: по-перше, це час відпусток, а по-друге, коливання іноземної валюти, спричинене пожвавленням у фінансовій та торговельно-економічній сфері країни.

 

Однак експерти зазначають, що даний курс протримається недовго, і вже з початком вересня слід очікувати девальвації нацвалюти до позначки 27грн за долар. 

 

На ринку нерухомості ситуація наступна: платоспроможні українці, що отримують дохід у гривні, отримали нагоду вигідно інвестувати в квадратні метри за рахунок літніх знижок. Інша частина потенційних клієнтів, що отримує заробітну плату в іноземній валюті, очікує зростання курсу.

 

Експерти радять не зволікати, оскільки купити квартиру в новобудові вигідно саме зараз. Осінній період характеризується нестабільністю на валютному ринку, що призведе не лише до різких валютних коливань, але й стане початком чергового зростання цін на нерухомість. Придбавши житлове чи комерційне приміщення сьогодні, можна вигідно реалізувати її у осінньо-зимовий період, самостійно встановлюючи вартість квадратного метра. А інвестуючи у нові проекти Blago developer, можна зекономити до 30% вартості та отримати розтермінування виплат на 24 місяці. 

 

Актуальна нерухомість в Івано-Франківську – це житлові комплекси з розвиненою внутрішньою інфраструктурою, сучасним плануванням, зручною транспортною розв‘язкою та затишним природним ландшафтом. Крім цього, до кінця літа можна купити квартиру за вигідною ціною чи взяти участь у програмі обміну «Хрущовка» на нову квартиру» від компанії Blago developer.

 

Купити квартиру в Івано-Франківську на вигідних умовах можна в сучасних житлових комплексах ManhattanComfort Parkмістечко Соборне, та елітних комплексах ParusFranko River Club, Royal Hall від будівельної компанії «blago developer».