Кабмін закликали дозволити роботу відділів продажу ЖК під час карантину


Відділи продажів житлових комплексів мають працювати постійно – це важлива частина роботи всієї будівельної галузі, що передбачає комунікацію з покупцями для надання потрібної інформації щодо об’єктів нерухомості, та має працювати постійно.

 

Про це йдеться у зверненні Конфедерації будівельників України до Кабміну, інформує прес-служба КБУ.

 

«Робота девелоперів і забудовників із теперішніми та потенційними клієнтами має відбуватися в постійному форматі. Враховуючи те, що така діяльність є аналогічною з продажем транспортних засобів в автосалонах, які працюють і сьогодні», – зазначив президент КБУ Лев Парцхаладзе.

 

За його словами, зупинення діяльності відділів продажу нерухомості девелоперських компаній та будівельних компаній призведе до:

 

  • неможливості фінансування будівельної галузі,

  • звільнення великої кількості працівників,

  • порушення термінів будівництва об’єктів,

  • неможливості виконання договірних зобов’язань,

  • зупинки будівництва об’єктів,

  • ліквідації будівельних компаній та появи довгобудів.

 

Лев Парцхаладзе додав, що будівельна спільнота закликає Уряд внести зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» шляхом доповнення переліку дозволеної господарської діяльності – функціонування відділів продажу нерухомості девелоперських та будівельних компаній, а також інститутів спільного інвестування.