Кабмін спростив дозвіл на будівництво великих об'єктів

Мова йде про будівництво об'єктів дорожче 400 млн гривень.

Кабінет міністрів України спростив процедуру отримання дозволу на будівництво великих об'єктів вартістю понад 400 млн гривень. Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

 

Зокрема, терміни схвалення та затвердження проектної документації для будівництва великих об'єктів за бюджетні кошти та кредити під державні гарантії скоротяться з 6 до 1 місяця.

 

"Тепер це компетенція виключно органів влади на місцях. Такі зміни дозволять залучити інвестиції в будівельну галузь, скоротити процедури затвердження і, таким чином, прискорити реалізацію необхідних масштабних інфраструктурних проектів", - зазначив віце-прем'єр, глава Мінрегіону Геннадій Зубко.

 

Прийняті зміни торкнуться:

  • процедур затвердження і проведення експертизи проектів будівництва, які підлягають оцінці впливу на навколишнє середовище (проекти будівництва подаються на експертизу разом з результатами оцінки впливу на навколишнє середовище);
  • схвалення і затвердження проектів будівництва об'єктів загальною кошторисною вартістю 120 млн гривень і більше;
  • схвалення і затвердження проектів будівництва об'єктів загальною кошторисною вартістю 120 млн гривень і більше, що реалізуються за рахунок коштів місцевих бюджетів;
  • затвердження державними і комунальними підприємствами проектів будівництва об'єктів незалежно від їх вартості, що реалізуються за рахунок їх власних коштів, за погодженням з органами виконавчої влади або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше уряд скасував дозволи на ремонт внутрішніх інженерних систем будівель.