Івано-Франківськ втрачає архітектурне обличчя. Відео

Місто зникає!… Митці б’ють на сполох. Кажуть, Івано-Франківськ стрімко втрачає своє обличчя. Через руйнацію знакової архітектури.

Аби привернути увагу до цієї проблеми фотохудожник Денис Трофімов презентував власні світлини, створені з інтервалом у 10 років. На них закарбовані усі нищівні зміни, яких зазнали будинки та скульптури міста.

 

Не усвідомлюють люди також і того, що нерідко самі стають причиною руйнації міста, наголошує фотохудожник. Тож своїми світлинами він закликає мешканців і владу зокрема берегти окраси міста. Аби воно остаточно не втратило власної оригінальності.

 

Аналогічних фотографій в колекції Дениса Трофімова – ціла сотня. В обласній бібліотеці оприлюднили лише третину з них. В рамках проекту «Місто, якого немає». Його куратори переконані, представлені світлини повинні бути постійно у полі зору людей.

 

Свій протест проти знищення міської архітектури висловив і місцевий фотохудожник Юрій Бакай. У похмурій інсталяції. Зі світлинами та уламками тієї самої скульптури на вулиці Короля Данила, яка підштовхнула Дениса Трофімова до оприлюднення власних робіт.

 

Відновити майже вщент зруйновані старовинні скульптури складно, каже фотохудожник. Втім, можливо. Це лише ціна питання та зацікавленність мешканців будинків зберегти автентичну красу міста.

 

Детальніше у сюжеті ТРК "Вежа"