ІФНМУ придбав будівлю на вулиці Бандери


Івано-Франківський національний медичний університет придбав для своїх навчальних потреб 4-поверховий будинок на вул. Бандери, 79-а.

 

Про це повідомили в пресслужбі ІФНМУ.

 

Нині його частина вже відремонтована, і викладачі та працівники обживають нові приміщення.

 

Кафедра зайняла третій і четвертий поверх, і нарешті зібрала свій великий колектив під один дах.

 

Кафедра отримала загалом 26 навчальних кімнат. Переважно це невеликі аудиторії розраховані на 10-15 осіб. У них проводитимуть заняття зі студентами, зокрема й іноземними, викладачі української, англійської, німецької та французької мов.

 

Обладнані тут і два великі комп’ютерні зали, де можна буде проводити заняття з аудіюванням — дуже важливою складовою, яка підвищує ефективність вивчення іноземної мови.

 

Другий поверх готують під великий центр об’єктивного структурованого клінічного іспиту.

 

На першому поверсі корпусу планується розмістити кафетерій, лекційну аудиторію, вже готова простора конференц-зала для різноманітних заходів, зарезервовано тут приміщення і для кафедри фармакології.

 

«Заплативши за цю чотириповерхівку приватним власникам понад 40 млн грн, наш ВНЗ створив прецедент в усій Україні: останніми роками такого не було, щоб державний університет не продав, а саме купив навчальний корпус і тим самим приростив державну власність, наголошує ректор вузу Микола Рожко. — Власником медичного вишу є Міністерство охорони здоров’я, і там цим фактом були вельми подивовані. Хоча наш університет досить самостійний з економічного погляду і не просить у МОЗ ніяких дотацій з Держбюджету. Він сам собі дає раду завдяки розумній фінансовій політиці, раціональній витраті коштів на своє утримання».