Франківська влада знову хоче відсудити в Московського патріархату приміщення на Чорновола,6

Івано-Франківська міська рада звернулась до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Івано-Франківської Єпархії Української Православної Церкви.

Мова йде про зобов’язання звільнити нежитлові приміщення, розташовані на першому поверсі в будівлях на вулиці Чорновола (площа 283,0 м2 ).

 

Ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області відкрито провадження у справі. Підготовче засідання призначено на 4 березня о 12:00.

 


 

Нагадаємо, суперечка між мерією та Івано-Франківською єпархією УПЦ МП триває роками. Сім років тому єпархія отримала земельну ділянку на вул. Довженка для будівництва храму з умовою, що після завершення будівництва церква поверне громаді приміщення дитячого садка на вул. Чорновола, перетвореного тимчасово на храм.

 

Однак церковники угоди не дотрималися. Тоді міська рада звернулася до суду. Руслан Марцінків неодноразово закликав російську церкву добровільно звільнити приміщення дитячого садка.

 

Вищий господарський суд України скасував постанову Львівського апеляційного господарського суду, який задовольнив клопотання щодо виселення церкви з приміщення за адресою Чорновола, 6 та повернення місту нежитлових приміщень для облаштування там дитячого садочка.

 

Також міська рада програла Московському патріархату у Верховному Суді – суд відмовив виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради у розірванні договору оренди нежитлових приміщень по вулиці Чорновола, 6.