Майже за безцінь: Фонд держмайна продає Коломийську паперову фабрику за півтора мільйона гривень

Фонд державного майна вкотре намагається продати майновий комплекс колишнього державного підприємства «Коломийська паперова фабрика». За останні півтора роки вартість підприємства знизилась із 14 млн грн до 1,6 млн грн, тобто у 8 разів.

На торги виставлено єдиний майновий комплекс до складу якого входять будівля зошитного цеху, конденсатна станція, 2 склади готової продукції, 2 матеріальні склади, незавершене будівництво – 10 од., основні засоби – 51 од., машини та обладнання - 75 од., транспортні засоби - 4 од. та інші необоротні активи.

 

Об’єкт приватизації знаходиться у місті Коломия, на вулиці Фабрична, 10. Підприємство розташоване на земельній ділянці площею 53 256,01 м2. Сама ж ділянка відноситься до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

 Електронні торги відбудуться 11 жовтня. Початкова ціна лоту становить 1 696 861,50 грн.

 

Коломийська паперова фабрика

 

Відзначимо, що фабрика ще в 2011 році була включена до переліку об'єктів державної власності групи А, що підлягають приватизації шляхом продажу з аукціону, а у 2012 році припинила виробництво.

  

У 2016 році підприємство опинилося у центрі корупційного скандалу. Тоді правоохоронці викрили начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра під час одержання ним частини хабара у розмірі 20 тис доларів.

  

Жовнір вимагав неправомірну вигоду у розмірі 150 тис доларів за сприяння у зменшенні оціночної вартості приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика» на 8 млн грн під час їх приватизації.

 

Додамо, що аукціон з продажу майна Коломийської паперової фабрики відбувається не вперше. У березні 2017 року початкова ціна лоту становила майже 14 млн грн. Вже у липні Фонд держмайна просив 7,1 млн грн. Нині стартова ціна лоту знизилась до 1,6 млн грн.