Франківськ втрачає пасаж Єгеря: Депутатів просять врятувати пам'ятку від руйнації

Сьогодні, 15 березня в Івано-Франківську розпочалася одинадцята сесія міської ради.Згідно порядку денного депутати повинні розглянути 58 питань. У залі присутні 39 депутатів із 42.

На початку засідання до депутатів звернулася мешканка будинку на Січових Стрільців, 16 Світлана Пронь з проханням врятувати пам'ятку архітектури від руйнації, пише Побудовано з посиланням на Бліц.

  

Франківчанка впевнена, що своєю бездіяльністю чиновники хочуть знищити історичну частину міста. Тож просить депутатів вжити заходів та врятувати унікальну споруду, знану як «Пасаж Єгера».

 

«Проблема в тому, що ряж посадових осіб, які діють в інтересах певних будівельних питань, навмисно вводять людей в оману та маніпулюють нормами законодавства. Також вперто ігнорують закон України «Про охорону культурної спадщини»", -  зауважила Пронь

 

Активістка каже, що ремонт будинку повинен здійснюватися за рахунок держбюджету та місцевої програми по охороні культурної спадщини.

 

«Усі попередні балансоутримувачі роками відмивали бюджетні кошти на так званих капітальних та поточних ремонтах нашого будинку. Тож зараз маємо результат – арочний проїзд просів, сходовий марш перекошений, сходова клітка в глибоких тріщинах, стіни підвалу та приміщень першого поверху зїдає грибок. Ми переконані, що нас руйнують навмисно, як і сусідній будинок №18, де зараз вже зводять новий та з додатковим поверхом», - наголосила франківчанка.

 

Тож вона просила всіх небайдужих допомогти врятувати їхній  будинок від знищення.