Франківськ витратить додатково 600 тис грн на будівництво спорткомплексу, щодо якого відкрито кримінальне провадження

Управління капітального будівництва уклало із підприємством «Галкомбуд» договір на виконання додаткових робіт з будівництва багатофункціонального спортивного мінікомплексу по вулиці Пасічна, 55.

Із текстом угоди можна ознайомитися на сайті публічних закупівель «ProZorro». Вартість додаткових робіт оцінюється у 640 156 грн.

 

Попередня угода між УКБ та підрядником була укладена на суму у понад 7 млн грн. Більше того, стосовно цього ж будівництва у січні 2017 року було відкрите кримінальне провадження.

 

«Службові особи Управління капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому будучи в змові з директором ПП «ГалКомБуд» завідомо внесли неправдиві відомості про вартість та об’єми виконаних робіт в акти виконаних робіт форми КБ-2В, в результаті чого привласнили бюджетні кошти, виділені для будівництва універсального, багатофункціонального міні комплексу цілорічного використання для масового аматорського та дитячого спорту по вул. Пасічна, 55 в м. Івано-Франківськ у великих розмірах. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 3 ст. 191 КК України».

 

Про це йдеться у матеріалах клопотання, поданого слідчим ГУ НП в Івано-Франківській області до міського суду.

 

Тендер на будівництво мінікомплексу для масового аматорського та дитячого спорту у Пасічній Управління капітального будівництво провело у листопаді 2016 року. Тоді очікувана вартість робіт становила 9,5 млн грн. Участь у торгах взяли дві фірми: ТОВ «Новітні енергетичні програми» із пропозицією у 7,15 млн грн та фірма «Галкомбуд», що запропонував ціну у 7,14 млн грн. Остання і стала переможцем.

 

28 листопада 2016 року УКБ та «Галкомбуд» уклали договір на виконання будівельних робіт. Із текстом документу можна ознайомитися на сайті публічних закупівель «ProZorro». Зі сторони Управління договір підписав тоді ще діючий керівник Володимир Ковальчук. Фірму-підрядника представляв Михайло Гоян.

 

У матеріалах клопотання слідчий просить надати йому доступ до банківських рахунків підприємства «Галкомбуд» відкритих в АТ «УкрСиббанк», за період часу з 28 листопада 2016 року по 22 березня 2017 року.

 

«Інформація про рух коштів по зазначених рахунках, відкритих в АТ «УкрСиббанк», має суттєве значення для встановлення важливих обставин вчиненого кримінального правопорушення, а саме для встановлення факту надходжень грошових коштів на дані рахунки та їх використання ТОВ «ГалКомБуд» з вказаних рахунків на будівельні матеріали при будівництві універсального, багатофункціонального міні комплексу цілорічного використання для масового аматорського та дитячого спорту по вул. Пасічна, 55 в м. Івано-Франківськ, тому на даний час виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до речей і документів, які містять банківську таємницю».

 

24 березня 2017 року Івано-Франківський міський суд своєю ухвалою клопотання слідчого задовольнив.

 

 

За даними аналітичної платформи «YouControl», приватне підприємство «Галкомбуд» засноване у 2004 році та займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Від дня його заснування і до листопада 2016 року підприємство очолював один із його засновників - Роман Богданович Галіпчак.

 

Згодом фірма отримала нового керівника в особі Думича Михайла Михайловича. Правда, на посаді він пробув не більше двох тижнів і згодом його замінив Гоян Михайло Васильович. Романа Галіпчака, у грудні 2016 року, міський голова призначив на посаду керівника міського Управління капітального будівництва.

 

Скрін з YouControl

 

Скрін з YouControl

Скрін з YouControl