Фірма-банкрут орендує майже 1 га землі в центрі Франківська

Йдеться про земельну ділянку по вулиці Мельника, 4, де уже кілька років знаходиться недобудова торгово-розважального центру.

Площа земельної ділянки складає 0,93 га, цільове призначення - для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Вона знаходиться в оренді Публічного акціонерного товариства «Енергетичнi технології».

Ця земельна ділянка нещодавно потрапила у звіт управління самоврядного контролю Івано-Франківського МВК в контексті поступлень коштів до міського бюджету від оренди землі.

 

«Слід відмітити фактор, який впливає на поступлення коштів до міського бюджету - коли сесія міської ради з тих чи інших причин відмовляє в укладенні чи поновленні договорів оренди земельних ділянок. Так, наприклад, сесія  у 2015р. відмовила в затвердженні технічної документації земельної ділянки площею 0,9317 га на вул. А. Мельника, 4, оскільки на ній передбачалося будівництво торгово-розважального комплексу, що знаходиться в безпосередній близькості до Меморіального скверу. В той же час, вже понад рік цей землекористувач не здійснює плату за земельну ділянку. Нараховувати йому збитки також є недоцільно, адже суб’єкт вживав заходи по оформленню документації на землю, що виключає наявність у нього вини як складу цивільно-правової відповідальності», - йдеться у звіті управління самоврядного контролю за землею в Івано-Франківську.

Виявляється, ще у 2015 році року Господарським судом міста Києва прийнято постанову про визнання ПАТ «Енергетичнi технології» банкрутом. Щодо підприємства розпочали процедуру ліквідації.

 

Команда «Побудовано» уже розпочала детальне вивчення підприємства ПАТ «Енергетичнi технології» та орендовану ним в Івано-Франківську земельну ділянку. Про результати ми повідомимо згодом.