Європейська архітектура в Івано-Франківську

Десятиліття тому креативні та амбітні архітектори і забудовники, орієнтуючись на європейський досвід, започаткували новий етап розбудови міста. На колишніх пустирях почали з‘являтися будівлі, що приваблювали новітнім дизайном, естетикою, цікавими архітектурними рішеннями.

Що ж таке сучасна європейська архітектура, і які її риси притаманні франківській нерухомості, розповів Аналітичний центр будівельної компанії «Благо».

 

Модернізм як напрям в архітектурі з‘явився на рубежі XIX-XX століть і характеризувався відмовою від старих стильових форм, пошуком і використанням  нових матеріалів: заліза, скла, залізобетону. Модерне помешкання – це не лише геометричний простір, світлі акценти, оздоблення фасадів, але й багатофункціональність та прагматизм.

 

Європейський стандарт побудови має наступні риси:

  • використання нових техніко-конструктивних засобів для створення незвичайних підкреслено індивідуалізованих будівель;
  • чистота і простота форм, мінімалізм і функціональність;
  • аскетичний дизайн, максимальна раціональність і гранична лаконічність форм;
  • використання екологічних матеріалів, систем енергозбереження, тепло- та шумоізоляції;
  • експерименти з кольором, «поєднання непоєднуваного» тощо.

Аналізуючи сучасний прикарпатський  ринок нерухомості, бачимо повне переосмислення стандартів будівництва, знищення стереотипів та впровадження інноваційних технологій у сфері проектування будинків та прибудинкових територій. Кожна будівля вирізняється індивідуальним дизайном, стильовою харизмою, продуманістю форм та ліній. 
В сучасному  Районі “Манхеттен”, вперше в Івано-Франківську, застосовано стиль лофт і, для організації життєвого простору, – концепцію Smart City.


Урбаністичний, індустріальний підхід до будівництва може здатися надто строгим, оскільки не визнає помпезності в декоруванні фасадів.  Опираючись на виклики сьогодення, сучасна архітектура зміщує акценти в бік практицизму, функціональності, розумного підходу до планування кожного метра. Сучасне помешкання не є кричущим хизуванням гаманця його власника, а скоріш доповненням до його бурхливого темпу життя, відображенням внутрішнього світу та вподобань людини. Будинок ХХІ століття – це місце психологічного комфорту, де все просто та зрозуміло, де немає нічого зайвого, де техніка гармонійно поєднується з природою.


Елітна нерухомість в Івано-Франківську теж викликає захоплення, особливою ексклюзивністю вирізняється комплекс елітних апартаментів “Parus”. Максимально підкреслюють ексклюзивність архітектури та дизайну комплексу віконна система преміум класу MASTERLINE 8-HI та фасадна система CW 50-HI від Reynaers (Reynaers Aluminium, Бельгія).