Експерти дослідили, які квартири в Івано-Франківську продаються найшвидше в 2017 році

Ситуація з купівельною спроможністю українців за останні три роки різко змінилась.

Тому, які тренди панують на ринку нерухомості серед покупців з’ясовував Аналітичний центр Благо. 

 

Розміри житла

Зараз значний попит спостерігається на невеликі помешкання, у плануванні яких немає габаритних лоджій та терас. Для покупців важливим став кожен квадратний метр. Цікавлять здебільшого одно та двокімнатні квартири, які розраховані на проживання сім’ї в кількості трьох людей.


Що ж до форми житла, то покупців здебільшого цікавлять квадратний вигляд, а пропозиції де є гострі кути, колони, довгі, нефункціональні коридори не купують.

 

Локація

Квартира з навіть найбільш зручним плануванням не користуються попитом, якщо неподалік будинку відсутня хороша транспортна розв’язка.


В пріорітеті домівки, від яких зручно і швидко можна доїхати до центру міста. Також покупці звертають увагу й на екологію району. Розташування в тихій озелененій місцевості, або ж поблизу природних зон вабить не одного покупця.


Купити квартиру в Івано-Франківську з вдалим розміщенням до головної магістралі та в екологічно чистій території можна у містечку “Соборне” або ж в житловому комплексі “Паркова алея”.


Що ж стосується вторинного ринку нерухомості, то тут теж спостерігається ріст попиту на малогабаритне одно та трьох-кімнатне житло. Найкраще продаються квартири площею 45-65 м.к., а місце розташування в цьому випадку грає не таку значну роль як стан самого будинку.