Екс-головний архітектор Львова про середмістя Франківська: Все в рекламі, в огидних вивісках — повний треш. ВІДЕО


Юліан Чаплінський чотири роки обіймав посаду головного архітектора Львова. На початку осені 2019 він звільнився, переїхав до Києва та працював заступником міністра у Міністерстві розвитку громад і територій України до лютого 2020 року.

 

Крім того, архітектор веде власний блог на Youtube. У нього понад 17 тисяч підписників і майже сотня відеороликів, в яких він розповідає про переваги та недоліки будівельних та інфраструктурних об'єктів в Україні та урбаністику в цілому, пише Побудовано.

 

А кілька тижнів тому на каналі CHAPLINSKY VLOG з'явився і великий впуск про Івано-Франківськ, який довелося поділити аж на дві частини.

 

У відео Чаплинський детально розбирає всю міську інфраструктуру: парковки, пішохідний центр, рекламні вивіски та, звичайно, забудову.

 

"Рівень архітектури просто зашкалює, — коментує Юрій, прогулюючись середмістям Івано-Франківська. — Робимо ремонти під євроремонти. І ще один шок для мене — це те, що в центрі Франківська бордюри малюють в чорний і білий колір... Це якийсь просто срам... Все в рекламі, в огидних вивісках. Чому би це не почистити — я не розумію. Повний треш".

 

Взагалі, у випуску багато цікаво. Подивіться — не пожалукуєте: