Міська влада обіцяє презентувати новий проект міського парку і озера на громадські обговорення

В Івано-Франківську створять парк майбутнього. Проект створення сучасної відпочинкової зони на базі Парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка обміркували майже 20 архітекторів з Прикарпаття, Хмельницького, Рибніка (Польща) та Любліна (Польща). Протягом двох днів фахівці ділились власними ідеями, щоб в кінцевому результаті отримати єдине бачення унікального громадського простору.

Ідею спільного обговорення архітекторів та громади запропонував міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. «Ми запросили молодих та амбітних архітекторів, щоб почути їхні ідеї про те, як зробити наш парк справді неповторним. Паралельно до обговорень в якості експертів залучили фахівців з іноземних міст-побратимів. Адже важливий досвід європейських колег. Нам потрібно попрацювати над тим, щоб парк був цікавим та неординарним, і передусім таким, яким його хочуть бачити наші мешканці», - зазначив міський голова Руслан Марцінків.

 

Він також додав, що кінцевий проект презентують для обговорення громаді Івано-Франківська. «Це має стати улюбленим місцем для відпочинку всіх франкіцвців, тому без їхньої думки не обійтись», - зауважив міський голова.

 

Місто вже має певні напрацювання у напрямку оновлення парку. Приміром, минулого тижня відбувся тендер і в травні розпочнуть перші роботи з благоустрою території навколо озера.

 

Тут планують облаштувати пішохідні та велодоріжки. Проте перспективне бачення парку – це великий громадський простір, що залучить також вулицю Шевченка і міське озеро. Це має стати територією для відпочинку, розваг, спорту та гарного настрою.

 

Під час обговорень серед архітекторів народилось багато цікавих ідей. Приміром, створити зоокуточок та облаштувати насипні гірки для зимових розваг малечі.

 

Також запропонували карту розміщення паркувальних місць, без яких велика відпочинкова зона просто не може існувати.

 

Зрештою, місто презентує візуалізацію проекту парку з усіма ідеями на обговорення громади.