Десять поверхів замість шести: у Франківську виросла незаконна багатоповерхівка ФОТО/ДОКУМЕНТИ


Івано-Франківськ не є дуже великим містом в Україні, однак темпи будівництва тут значно більші, ніж в інших містах з такою ж кількістю населення. Більше того, в основному, навіть в більших містах будується значно менше.

 

Проте, є у всіх будівельників України дещо спільне - це патологічне бажання збільшити заявлену поверховість будинків без належного оформлення відповідних технічних змін.

 

Свіжий приклад - ЖК еліт-класу «King Hall», яку на вулиці Короля Данила, 48 споруджує забудовник Kontilium Group.

 

 

У вересні 2019 року “Агентство правових технологій”, яке є власником земельної ділянки, уклало договір з товариством з обмеженою відповідальністю “О.І. ГРУП” про будівництво багатоквартирного житлового будинку на шість поверхів із закладами громадського призначення. Всі необхідні документи на спорудження 6-поверхівки на 40 квартир також отримали.

 

Ось посилання на дозвільні документи в системі "ДІЯ".

 

 

Але от цікавинка: вже в процесі будівництва стає помітно, що ніяким шістьма поверхам там і не пахне. На сайті забудівника йдеться вже про 10 поверів і 72 квартири.

На сайті об’єкту квартири продають від 740 тисяч гривень (однокімнатні) до 1,4 мільйона за трикімнатну. Здати житловий комплекс планують вже у 2021 році.