Державний кредит на житло для молодих сімей в Івано-Франківську


Іванофранківці можуть скористатись державним кредитом від  Держмолодьжитла.

 

Компанія blago developer співпрацює з державним Фондом сприянню молодіжного житлового будівництва. На даний момент акредитовані такі житлові комплекси: район Manhattan, житловий масив Паркова Алея та Містечко Соборне. Проходить акредитацію житловий комплекс Comfort Park.

 

Довготерміновий пільговий кредит за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на будівництво житла надається молодим сім’ям, в яких чоловік та дружина віком до 35 років, неповним сім’ям, в яких мати (батько) віком до 35 років має неповнолітніх дітей (дитину), одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно.


Право на отримання кредиту мають громадяни:

 

- Вік яких становить до 35 років включно (кожного з членів молодої сім’ї – чоловіка та дружини);

 

- Перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов або у яких відсутнє у власності житло, або мають у власності житлову площу не ˃ 13,65 м2 (без урахування житла, що знаходиться на тимчасово окупованій території);

 

- Залишок середньомісячного доходу сім’ї (громадянина) за умови сплати щомісячного платежу за кредитом, не ˂ 3-кратного – прожиткового мінімуму (на кожного працюючого члена сім’ї — не менше 4 723,00 грн.).

 

Умови кредиту:

 

Термін повернення кредиту – до 20 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку. 

 

Розрахунок розміру кредиту здійснюється з урахуванням нормативної площі (21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю) та найменшого показника експертної, договірної або граничної вартості житла, що придбається (нормативна вартість).

 

Перший внесок — не менше 10% від вартості житла. У разі перевищення нормативної площі або нормативної вартості позичальник сплачує вартість понаднормативної площі житла за рахунок власних коштів. 

 

Відсоткова ставка за користування кредитом  станом на 11.02.2020 р.— 11 % (для учасника АТО — без %).

 

Погашення кредиту та відсотків здійснюється щомісячно. Кредит може бути погашено достроково.

 

Для отримання кредиту необхідно зареєструватися в Івано-Франківському регіональному управлінні Держмолодьжитла особисто або через веб-сайт if.molod-kredit.gov.ua

 

Детальнішу інформацію про державний пільговий кредит та житлові комплекси від надійного забудовника blago developer можна дізнатись за номером телефону 380500714000, 380970714000 або безпосередньо у відділі продажу компанії blago developer: м.Івано-Франківськ, вул.Коновальця, 35.