Денис Шмигаль: ДАБІ має бути ліквідована в її нинішньому вигляді


Віце-прем'єр-міністр - міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль виступає за ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) в нинішньому вигляді.

 

Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

 

"Нині Державна архітектурно-будівельна інспекція - це кліщ на здоровому тілі будівельного ринку, який заражає його корупцією та є основним генератором цієї корупції. Тому, звісно, ДАБІ має бути ліквідована в її нинішньому вигляді, ми готуємо реформу", - сказав Шмигаль.

 

За словами віце-прем'єра, ДАБІ буде реформовано вже найближчим часом.

 

"Складнощі полягають у тому, що за десять років законодавство та підзаконні акти з цього питання так вузлами переплетені, що необхідно виконати досить велику юридичну підготовку й роботу. Ми чітко розуміємо, чого ми хочемо: прозору систему, як у Німеччині, Австрії, Польщі. Тому ми досить швидкими темпами готуємо зміни, й найближчим часом ви побачите перші кроки", - зазначив він.

 

Шмигаль наголосив, що уряд вживатиме швидких і ефективних заходів з точки зору подолання корупції на будівельному ринку.

 

Як повідомлялося, в січні прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пообіцяв повністю ліквідувати ДАБІ в разі виявлення в структурі будь-яких схем.