Будівництво садка у селі Микитинцях планують завершити до кінця року. Фото

Будівництво дитячого садка у приміському селі Микитинці на завершальній стадії. Наразі триває внутрішнє оздоблення приміщень та благоустрій території, на черзі - тендер на закупівлю меблів і техніки.

Завершити будівельні роботи у мерії планують вже до кінця цього року. Перевірити роботи взявся міський голова Руслан Марцінків. Відповідні світлини оприлюднила прес-служба МВК. 

 

"Це буде останнім приміським селом, що отримає свій дошкільний заклад. Зараз тут триває внутрішнє оздоблення приміщень, благоустрій території, на черзі - тендер на закупівлю меблів та техніки. Новий садок зможе відвідувати близько 130 малят. Тут навчатиметься одна ясельна та чотири дошкільні групи. Для мешканців Микитинець, як і решти сіл, цей садок дуже потрібний. Адже зараз сільська малеча змушена щодня їздити до садків у місті. Тому з нетерпінням чекаємо відкриття ще одного ДНЗ", - підкреслив голова.

 

За словами секретаря села Микитинці Галини Марків, над назвою садка у сільській раді ще думають, але обіцяє, що обов'язково в такій відповідальній справі влада порадиться з громадою.

 

Світлина від Руслан Марцінків. 

 

Світлина від Руслан Марцінків. 

 

Світлина від Руслан Марцінків. 

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Однак будівництво дитячого садка у селі Микитинці на контролі не тільки у мера, але і поліції.

  

Як писало Побудовано, службових осіб міського Управління капітального будівництва підозрюють у змові із фірмою-підрядником та привласнені бюджетних коштів.

 

Відомо, що договір на будівництво дитячого садка в селі Микитинці, Управління капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому уклало із ПП «Галкомбуд» у липні 2015 року. Це підтверджують дані «Вісника державних закупівель». При очікуваній вартості робіт у 15,4 млн грн, за результатами проведених торгів сума угоди склала 13, 46 млн грн.

 

Згодом, будівництвом закладу зацікавилася поліція і у липні 2016 року було відкрила кримінальне провадження. Про це йдеться у матеріалах клопотання, поданого слідчим ГУ НП в Івано-Франківській області до міського суду.

 

Повідомляється, що службові особи «Галкомбуду» та Управління капітального будівництва внесли неправдиві відомості в акти прийняття виконаних підрядних робіт за 2015 - 2016 рік, при будівництві дитячого садка у селі Микитинці. Інформація стосується об'ємів, вартості виконання робіт, кількості матеріалів та інших загальновиробничих витрат, а також цільового використання бюджетних коштів.

 

У вересні 2016 року Івано-Франківський міський суд своєю ухвалою задовольнив клопотання слідчого. Відтак, суд дозволив Державній фінансовій інспекції провести позапланову перевірку фінансово-господарської діяльності УКБ за період з 1 липня 2015 року по 31 серпня 2016 року, а також провести зустрічну звірку з підприємством «Галкомбуд».