Будинок, за “комуналку” якого взагалі не потрібно платити. Новий винахід іспанських майстрів. ФОТО

Цей будинок знаходиться на повному самозабезпеченні. Він виробляє енергії в три рази більше, ніж споживає і збирається за 15 днів.

Цей будинок придумали і побудували в Мадриді іспанці з Інституту прогресивної архітектури. Він знаходиться на повному самозабезпеченні.

 

Дах будинку покритий сучасними гнучкими фотогальванічними панелями, які використовують енергію сонця і роблять це настільки ефективно, що будинок виробляє енергії в три рази більше, ніж споживає.

 

 

Сама будівля зроблена з дерева, фанери та інших екологічних матеріалів. Вона має ергономічну форму і велику кількість вікон, що забезпечує природне освітлення і вентиляцію. А на даху встановлені ємності для збору дощової води.

 

 

Округла форма дозволяє досягти максимального внутрішнього обсягу, при невеликій зовнішній поверхні. А те, що будинок зведений на трьох «ногах» дає можливість його жителям відпочити в тіні на свіжому повітрі.

 

 

Проект називається Fab Lab House і був розроблений для маленьких міст і передмість Іспанії. Він винятковий тим, що на складання такого будинку забирає тільки 15 днів. А за рахунок відсутності дорогих матеріалів і елементів декору, він має низьку вартість.

 

 

Площа «сонячного» будинку становить 75 кв.м, а ресурсів, за наявними документами, легко вистачить на сім’ю з 4-х чоловік.

 

Проект уже зайняв перше місце на європейському конкурсі дизайну екологічних будинків Solar Europe People’s Choice Award.